Over ons

De Praktijk voor Esthetische Tandheelkunde te Amsterdam is een praktijk die alle moderne technieken in huis heeft

over ons

De praktijk werkt met personeel dat is opgeleid op het hedendaags tandheelkundig niveau.

Esthetisch Tandarts, tandarts Herman Smalhout, is een zeer gedreven, geroutineerd tandarts die zijn basis heeft gehad op de  Tandheelkundige Faculteit van de Universiteit van  te Amsterdam (hedendaagse ACTA). Smalhout is ook een paar jaar verbonden geweest als docent aan de Universiteiten van Los Angeles, London  en Jeruzalem .

Ons Team

Wij werken met ons team met enorm veel plezier en zien dit vak als onze hobby.  Wij geven eerlijke adviezen en zullen niet schromen een simpele behandeling te prevaleren boven een uitgebreide (dure) als dat net zo goed mogelijk is.  Veel tandartsen  proberen het uitertse eruit te halen wat vaak peperdure consequenties heeft.

Wij werken alleen met de modernste materialen en technieken en hebben een eerlijke prijsopbouw. De prijzen van de porseleinen facings zijn de optelsom van arbeid (in Nederland vastgestelde tarieven) en techniek.

Ook gaan de patienten naar het Tandtechnisch laboratorium (zie casus 12 op fotogalerij) .  Wij vinden het belangrijk dat de tandtechnicus de patient ziet omdat factoren als huid, haar en leeftijd een belangrijke rol spelen spelen in de bepaling van de uiteindelijke vorm en kleur van de facing.

OVER ONS:

Onze praktijk, die sinds 1 februari 2019 samen is gegaan met de Lassus Tandartsen Groep Amsterdam, bestaat  buiten de tandheelkundige sector ook nog uit een afdeling mondhygiene.

Alle patienten die een esthetische behandeling krijgen moeten een optimaal gezonde mond hebben. Onze mondhygienistes  realiseren dat. Alleen een gezonde mond  geeft een langdurige waarborg van uw facings.

OVER ONS:

Tenslotte melden wij, dat er verschillende soorten porselein zijn. Emax, li-di-silicaat en zirconium zijn de meest gebruikte. Veel tandartsen in Nederland (34%) werken met laboratoria in China en Turkijke. Wij ¬†doen daar niet aan mee. Er is geen communicatie met de technieker die het werkstuk maakt en je weet niet welk materiaal er wordt gebruikt. Die goedkope facings komen vaak onder de 400 ‚ā¨ omdat de techniekprijs 100 ‚ā¨ is ¬†(i.p.v. 265 ‚ā¨ ¬†in Nederland): ¬†LET OP ¬†goedkoop is vaak duurkoop. ¬†Onze patienten worden allen door de tandtechnieker begeleid die bij ons in huis zit, omdat met deze persoonlijke techniekbegeleiding de mooiste facings worden gerealiseerd.

 

VOOR casus 1

Foto Galerij Porseleinen Facings

NA  casus 1

=======================

Over ons

VOOR  casus 2

over ons

NA  casus 2

 

Facings

Facings zijn schildjes die er heel mooi uitzien. Ze zijn niet van echte tanden te onderscheiden. Er zijn 2 soorten facings: de Composiet Facing en de Porseleinen Facing. De Composietfacings zijn werkstukken die niet duur zijn omdat ze in 1 keer worden gemaakt. Er komen dus geen extra techniekkosten bij, die wel bij porseleinen facings erbij komen. Een composietfacings wordt volgens een patroon, zoals de natuur dat heeft bepaald, gemodelleerd door de tandarts. Een goede kennis van de vorm van de tanden is een vereiste. Deze kennis heeft tandarts Smalhout, zeker.  Ook telt dat natuurlijk voor de Porseleinen Facing, daarom zijn zeer bedreven, geroutieneerde techniekers een vereiste voor dit werk

Resutaten verblufffend

Hij krijgt de moeilijkste gevallen voor elkaar en de meeste mensen zijn hoogst verbaasd welk resultaat wordt bereikt. Het is wel zo dat composietfacings minder sterk zijn dan porseleinen facings, omdat ze niet onder laboratoriumomstandigeheden worden gemaakt. Er komen geen hoge temperaturen aan te pas en er is geen hoge druk verwerking. Toch zijn de hedendaagse composietfacings oerststerk en er breekt wel eens een chipje af door te hard op iets bijten zoals bv.  een steente in  een krentenbol of als U een hele sterke knarser bent.

2 lagen:

De composietfacing wordt gekenmerkt door een dubbele laag die wij aanbrengen op de tand. Je kunt het vergelijken met het mooi maken van een beschadigde muur. De schilder zorgt er eerst voor dat de muur mooi wordt geegaliseerd, hij maakt de gaten dicht en zorgt dat de basiskleur vlak bij de eindkleur ligt. Onze tandartsen zijn daar erg bederven in. Dan zorgen onze tandartsen er voor dat de eindlaag erop wordt gemodelleerd. De eindlaag is een laag die het uiteindelijk resultaat zal worden. De juiste kleur, de juiste vorm en de juiste verhouding tussend de tanden. Dat is ook de reden dat we vaak adviseren om 4 of 6 facings te maken en geen 2, omdat je dan geen goede verhouding qua breedte tussen de tanden krijgt.

meerder tanden behandelen:   over ons 

Het is niet mooi als je 2 hele brede voortanden tanden krijgt en de tweede (zij) voor- tanden zijn oersmal. Die verhouding verbetert absoluut niets aan de esthetische verfraaiing, het resultaat verbetert dan niet zoals gewenst is. Met 4 of 6  tanden kun je de verhouding, zoals de natuur dat heeft bepaald, in zijn geheel teugbrengen. onze tandartsen kunne dat allemaal

Onze tandartsen zijn allen opgeleid in diverse tandheelkundige centra. De meesten hebben hun opleiding  een tijd geleden genoten op de Universiteit van Amsterdam, de huidige ACTA  en hebben hun kennis en ervaring uigebreid door te werken op meerdere universteiten over de hele wereld en in meerder praktijken. Vooral tandarst Smalhout, hoofd estehtische tandheelkunde, is een van onze tandartsen die zeer breed is opegeleid. Hij heeft buiten zijn studie en werk op de universteit van Amsterdam ook op meerder universteiten in de weleld les gegeven en kennis vergaard. Dat is al eerder op deze site vermeld.  on

Sociale verandering:    over ons 

Het is verwonderlijk dat bepaalde monden een zodanige metamorophose ondergaan dat de persoon in kwestie niet alleen qua mondschoonheid enorm opknapt, je ziet ook dat door het vergroten van de zelfverzekerdheid de peroon een sociaal breder leven krijgt. Dit wordt op onderstaande foto’s, die ook in de fotogalerij staan, ook duidelijk getoond.

Omdat ik graag facings maak schrijf ik deze story. De story schrijf ik omdat ik graag facings maak. Daarom maak ik facings omdat ik esthetsche tandheelunde booming vond. Ik maak facings omdat het geweldig is. Daarom maak ik facings omdat ik een beeldhouwer ben. Men maakt facings omdat alleen ik het kan. Wij maken ook facomgs omdat het zo mooi wordt. Niemand maakt zulke mooie facings als ik. Ik ben de beste. Ik ben de grootste. Wij zijn het bekendste. Jij kunt ze niet zo mooi maken als ik. Daarom maak ik facings. Nergens in de wereld zijn de facings zo mooi als bij mij. Ik maak mooie facings.